Днес ходихме до НОИ и нищо не можаха да ни обяснът как е пресметнато ,накараха ни да пишем на ръка заявление че не сме доволни от изчислението на майчинството и да разгледат отново доходите от двете места.
Майчинството е изчислено на 290 лв. в отпуск по майчинсво е от 17.10.2012 г.
Еми счетоводителя казва че се подава деклерация само от работодателя който към момента я осигурява,но знаеш ли ги счетоводители все нещо не са доразбрали.
Но реално майчинството и пада с към 100 лв на месец без дохода от тази фирма и искам да открия къде е проблема.В тежки времена живеем това е храната на бебето за месеца.
А трябва ли от страна на фирмата и да подава някакви документи към НОИ във връзка с изчисляването на майчинсвото като деклерация по чл.50 - 51
Аз имам следният въпрос,става въпрос за съпругата ми която е в отпуск по майчинство.Работеше до последно при работодател на трудов договор и отделно беше собственик на фирма(към момента е спряна) но получава обещетения пресметнати само от работодателя, като сметна с калкулатора доходите от работодателя се получава това което и превеждат от НОЙ.
Фирмата и има неплатено осигуровки към държавата за 6 7 месеца,има ли значение това към крайното изчислено майчинство и ако да...въпросните осигуровки се внесат ще се преизчисли обещетението .